Слух за края на Камерна опера предизвика гнева на БСП

Admin 04 Декември 2018 13:55 Региона 0
Слух за края на Камерна опера предизвика гнева на БСП
Снимка: Община Благоевград

Общинската организация на БСП в Благоевград излезе с декларация, свързана появилите се информации за закриването на Камерна опера-Благоевград. Слуховете за закриване на културния институт се появиха в социалните мрежи. Вчера заместник-кметът Христина Шопова категорично отрече подобни действия. По думите й, никой няма намерение да закрива Камера опера която в момента готви коледен концерт. 

Публикуваме декларацията на БСП без редакторска намеса:

Още един предизборен балон на кмета Атанас Камбитов отлетя в небитието. Голямата грижа за съхраняване и развитие на културните традиции на община Благоевград се оказа поредната лъжа. Поредното доказателство за безхаберието, за високомерието, за безпардонното отношение към културните институции и хората, които работят там.

Камерна опера, с 50 годишна история, 40 от които в Благоевград. Една институция с богати традиции, със завоювани безспорни успехи в националната културна палитра. Поколения от Пиринския край се възпитаваха да ценят и обичат оперното изкуство, световната класическа музикална съкровищница. Стотици представления, и образователни концерти.

От няколко години Камерна опера линее, губи своята идентичност. И вина за това има грешната политика на общинското ръководство. Оставена на самотек, без нужната финансова, творческа и маркетингова подкрепа. По-лесно е да я няма, за да няма и проблеми.

Уважаеми граждани на Благоевград, ще позволим ли поредното безумие.

И това няма да е последното.

Да не се оказваме лоши пророци, и нищо чудно да дойде денят и на Драматичния театър, на Ансамбъл „ Пирин "...

По-удобно е да въртим лесните перачници на пари- самоцелните фестивали и гръмките фойерверки .

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини