Кметът на Сандански откри нова детска градина за 150 деца

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Кметът на община Сандански – Кирил Котев, с благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, откри нов корпус към филиал „Лилия“ на Детска градина „Здравец“ в града. „Изключително съм щастлив, че поводът на днешното събитие са децата и тяхната нова детска градина. Пожелавам им да бъдат здрави, да растат щастливи и тук винаги да се чува детски глъч и смях!“, каза кметът.

Филиал „Лилия“ ще осигури места за 150 деца, разпределени в 6 групи. Мястото, където ще се обучават децата, е напълно преустроено и реновирано, снабдено с нова мебелировка, красиви и пъстроцветни завивки. Отоплението е осигурено чрез парна инсталация на газ. За нуждите на децата са осигурени и оборудвани шест помещения за разпределяне и сервиране на храната. Условията са съобразени с всички изисквания на РЗИ, поставени са нови стерилизатори и кухненски уреди. Предстои прилежащите външно пространство и двор да бъдат озеленени и облагородени.

По повод официалното събитие, което се превърна в празник, децата от ДГ „Здравец“ представиха пред всички гости, сред които ръководството на община Сандански, началника на РУО – Благоевград – Ивайло Златанов и много родители, творческа програма с много песни и танци.

Община Сандански успешно реализира своята целенасочена политика към развитие и надграждане на образователната среда и сред най-малките жители. Концепцията на ръководството на общината и приоритет в управлението е да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата, за да имат пълноценно и радостно детство. Това е поредната детска градина, която обновява общината. Преди няколко месеца бе открита напълно реновираната ДГ „Първи юни“. През 2017 г. бе обновена Дневна детска ясла „Обич“, открита бе и изцяло обновената детска градина в село Дамяница, а през 2016 г. отвори врати нова детска градина в с. Струма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини