Горски служител пребит с дърво в Баничан от бракониер

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Бракониер атакува с дърво горски надзирател в гоцеделчевското село Баничан. 46-годишният служител на Държавно горско стопанство-Гоце Делчев – Дафко Мърваков, се прибирал към дома си към 20,00 часа миналия петък. Изведнъж бил нападнат в гръб от мъж, който започнал да го налага с дърво по главата и тялото. След това нападателят избягал в неизвестна посока. Горският е с охлузни рани в областта на главата, счупен е десният му крак. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров”-Гоце Делчев. По случая е образувано досъдебно производство.

Според потърпевшия Мърваков нападателят е Карамфил С. от село Баничан. През март 2015 г. горският и екополицаят от община Гоце Делчев – Костадин Витанов, спрели на пътя автомобила на Карамфил и брат му Стоян. Те превозвали незаконно добита дървесина. Братята налетели на бой и започнали да налагат здраво екополицая. За да ги спре, Дафко изстрелял 6 предупредителни изстрела, с един от които ранил Стоян М. Тогава Районна прокуратура-Гоце Делчев започна досъдебно производство срещу двамата братя. Най-вероятно нападателят е искал да си отмъсти на горския и затова го е пребил.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини