Хора с добри сърца събраха 14 000 лв. за онкоболни жени в Неврокопско

Снимки: Сдружение
Снимки: Сдружение "Хроника"

14 000 лева бяха събрани на традиционната благотворителна вечер, която всяка година през ноември организира Сдружение “Хроника срещу рака”. Средствата ще бъдат използвани за финансова подкрепа на материално затруднени онкоболни жени от общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, а така също и за организиране на профилактични прегледи. За шеста поредна година добри хора в региона се събират, обединени около благородната кауза.  

Домакин на срещата тази година беше ресторант «Орбел», а програмата се включиха младите изпълнителки от популярната и единствена в страната дамска рок група «D’ VINE». Със свое кулинарно изделие и специално послание дойдоха Коки, Петя, Йоана, Гого и Денис – малки доброволци от Трето ОУ “Братя Миладинови”. С диплом на Сдружение “Хроника срещу рака” – «ДОБРОВОЛЕЦ НА ГОДИНАТА» беше отличена адвокат Мария Икономова, като отличието беше връчено от кмета на община Гоце Делчев – Владимир Москов. 

Продуктите за базара и търга осигуриха заведения, хотели, ресторанти, магазини, читалища, училища, детски градини, социални центрове, майстори кулинари и творци от региона. Представители на бизнеса, активни обществени личности и традиционни дарители – всички те приятели на Сдружение «Хроника срещу рака», имаха възможност да изберат и да наддават за уникални торти, домашни баници, оригинални ястия, авторски бижута, козметика, арт изделия, отбрани питиета, рекламни тениски на гостуващата група, художествени произведения.

Сдружение „Хроника срещу рака“ и тази година ще изненада жителите на региона с календар за 2019 г. с художествени фотографии от най-красиви кътчета в родния край, с автор Кръстьо Шилев. Той отново дари фотосите и дизайна на календара, който е в стил органайзер. Разпространението му също е за набиране на дарения в подкрепа на онкоболните жени.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини