Жители на 3 санирани блока в Сандански с по-ниски сметки за ток

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Приключи проектът за повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради на ул.“Св. св.Кирил и Методий“ №33 и 33А, на ул. “Чудомир Кантарджиев“ №23 и на ул. „Никола Вапцаров“ №39 в град Сандански. Жилищните блокове бяха санирани с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. На заключителната пресконференция пред граждани от сдруженията на собствениците в трите сгради представители на изпълнителите и на община Сандански разкриха подробно изпълнените проектните дейности и постигнатите резултати от реализацията на проекта.

Осъвременените и ремонтирани три жилищни постройки са с обща разгъната застроена площ от 5853 квадратни метра. Сградите вече са постигнали клас на енергийна ефективност B и са с нов естетически облик. Представители на сдруженията на собствениците се похвалиха, че подобрената енергийна ефективност е налице и това се усеща по намалените сметки за потребена енергия в жилищните имоти на сграда. Освен това е повишен комфортът в сградите в резултат на по-добрия микроклимат и по ниските нива на проникване на външния шум в жилищата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини