Ски зона „Банско” казва „СТОП” на пластмасата

Admin 20 Ноември 2018 20:39 Региона 0
Ски зона Банско” казва СТОП” на пластмасата
Снимка: БФС

Ски зона „Банско” спира използването на пластмасови изделия за еднократна употреба. Това стана ясно днес на  пресконференция, дадена от концесионера "Юлен" АД.

Пластмасовите бутилки в заведенията този зимен сезон ще бъдат заменени със стъклени, а чашите за кафе - с картонени. Чиниите за хранене ще са от материал, който може да се разгражда на 100 %. Сламките и бъркалките пък ще са от бамбук.

"Всички тези промени са част от екологичната стратегия на "Юлен" АД. Още от 2012-а година в ски зоната сме въвели система за разделно събиране на отпадъците. Сега ние сме твърдо решени да се включим в световната битка с пластмасата”, заяви Радослав Дурчов от "Юлен". От началото на тази година в Пирин планина, в обхвата на ски центъра, са събрани и предадени над 1,3 тона пластмасови отпадъци. Целта е тези вредни отпадъци да бъдат максимално намалени и затова се спират от употреба.

В курорта са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъците с ясно означение. Използването на стъклен амбалаж ще увеличи разходите на концесионера, но от ръководството на дружеството са категорични, че си заслужава заради борбата с пластмасата.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини