Община Благоевград с нова номинация за туристическо събитие

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград е номинирана за приз в Годишните награди за туризъм, организирани от Министерството на туризма.  Номинацията е в категория „Туристическо събитие“ и е за организиране на фестивала „Francofolies.Blagoevgrad“, което през 2018 година се проведе за четвърта поредна година и привлече десетки хиляди туристи в областния център. Всеки желаещ може да пусне своя глас до 5 декември на сайта на Министерство на туризма -  https://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/?fbclid=IwAR08cNlrbnRTL8-_pkFgAck6yWHpiOAqm9SRbeWjCd3Fb31bp_UQ31B-xkc.  

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм. Община Благоевград е носител на наградата „Туристическо събитие“ за 2017 г.

През 2015 година престижният фестивал за съвременна френска музика „Francofolies. Blagoevgrad“ беше възстановен от след близо 20 годишно прекъсване и се реализира като изключително успешен проект.  Българското издание на фестивала е едно от най-големите събития от цял свят, популяризиращи френскoезичната култура през 2017 година, според проекта „Голямата обиколка“. Инициативата е на френската държава и е под патронажа на френския президент.

От възстановяването на фестивала до този момент в Благоевград са били на сцена едни от най-популярните френски музиканти - Gipsy Kings, ZAZ и Nouvelle vague, френските легенди Патрисиа Каас и Патрик Брюел, електро суинг групата Караван палас, DJ Боб Синклер, DJ Feder, Имани, Айо, Ройшин Мърфи, Метр Гимс.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини