С бал община Сатовча събира средства за деца сираци

Снимка: Община Сатовча
Снимка: Община Сатовча

За девета поредна година община Сатовча организира благотворителна инициатива в помощ на деца сираци и деца с увреждания до 16-годишна възраст. Стотици дарители и благодетели през годините са били съпричастни с кампанията, която набира средства за нуждаещи се деца и младежи. „Най-важно е да помогнем на децата, на които им предстои абитуриентски бал догодина. След това, според събраната сума, се прави разпределение на средствата за останалите деца. Апелът ми към жители и гости на общината, към бизнеса, към институциите, е да подкрепят благородната ни кауза”, каза кметът на община Сатовча – Арбен Мименов, който е инициатор на кампанията.   

Тази година благотворителният бал ще е на 21 декември. На него се провежда търг с наддаване за различни предмети и сувенири, които са изработени от сръчните ръце на деца и възрастни. С всяка изминала година броят на дарителите се увеличава. През 2017 г. бяха събрани рекордните 54 500 лева. През 2015 г. и 2016 г. бяха събрани по над 40 000 лева. Специална комисия разпределя средствата.

Дарения могат да се правят и в кутиите, поставени в кметствата на населените места, както и по банковата сметка:

Търговска банка Д-АД

IBAN: BG98DEMI92408400043012

Код на вид плащане: 445100

BIC: DEMIBGSF.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини