Възпитаници на ЮЗУ с купата на кмета в Сандански

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

С три медала, три дипломи и голямата награда – купата на кмета, се завърнаха студентите  от специалност „Съвременна хореографи” от 23-тия Балкански младежки фестивал, който се състоя в град Сандански. Конкурсът се проведе в три категории – народни танци, балет, джаз, модерн, контемпорари и хип-хоп, брейк.

Възпитаниците на Югозападния университет успяха да завоюват трите медала в категорията за балет, джаз, модерн и контемпорари. Със златен медал бяха отличени Анна Алачева и Никола Костадинов за дуетното им изпълнение „Две души в едно“. Двамата изпълнители успяха да спечелят вниманието на публиката и да си тръгнат от фестивала и с голямата награда – купата на кмета. На второ място журито класира Александра Димитрова, която спечели сребърен медал с танца „Това съм аз”. Бронзов медал получи триото в състав: Виктория Бояджиева, Мария Ганева и Никол Колева. Те спечелиха журито с танца “Не умирай“.

Във втората категория се представиха студентите от Университетската танцова формация „Кулминация” към ЮЗУ „Неофит Рилски” с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева. Те получиха диплом за изпълнението на танца „Мъни-мъни”. 

В третата категория, в раздел хип-хоп студентите от специалност „Съвременна хореография“ представиха постановката  на четвъртокурсника Александър Димитров – „Хип-хоп машини“, а в раздел брейк бе играна постановката на Добрин Трикстър Янев – „Ако аз ръководех света с брейк“. И двете изпълнения получиха диплом за добро представяне.

В 23-тото издание на Балканския младежки фестивал участваха танцови формации от България, Гърция, Румъния и Испания. Журито оцени състезателите по няколко основни критерия – техника на изпълнение, ниво на сложност и интерпретация, оригиналност на хореографията, максимално използване на сценична графика и рисунък, актьорско присъствие на изпълнителите, контакт със зрителите и костюма на участниците.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини