Протестиращ: Жандармерията прегази протеста на Кулата

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Жандармерията използва сила срещу протестиращите на ГКПП-Кулата. Пред очите на всички униформените служители блъскаха, удряха и буквално ни прегазиха. Това заяви лидерът на протестите в Благоевград – Александър Стамболийски, който участва и в блокадата на граничния пункт днес.

„Тези момчета, които успяха да се отскубнат от полицейската схватка, докато бяхме изблъсквани, след това бяха отведени в полицейските бусове и бяха бити. Полицията употреби сила срещу хората, докато в цялата страна униформените свалиха щитовете и каските“, допълни Стамболийски. По думите му, в социалната мрежа вече са публикувани клипове, които показват полицейско насилие над протестиращите днес на граничния пункт.

Стамболийски обвини за тези действия директора на Районното управление в Сандански. "По негова заповед полицаите започнаха да бият и блъскат. Ще държим всички полицейски началници отговорни за това поведение", закани се лидерът на благоевградските протести.

Той увери, че протестите ще продължат с още по-голяма сила. Утре в Благоевград е планиран голям протест. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини