В Петрич се обединиха в помощ на недоносените бебета

Снимки: Сдружение
Снимки: Сдружение

По случай Световния ден на недоносени бебета, Сдружение „Защото можем“ постави метално сърце за събиране на капачки с благотворителна цел. Сърцето се намира в градинката до новия пазар и срещу магазин „Билла“ в Петрич.

Каузата на „Капачки за Бъдеще“, която сдружението подкрепя, събира пластмасови капачки, които се рециклират с цел закупуване на нови кувьози в болници в цялата страна. До момента има 3 закупени кувьоза в рамките на година и половина. Според статистиките преждевременно родените деца в България са около 6000 на година.

Екипът  на Сдружение „Защото можем“ благодари на всички ученици, родители, учители и граждани, които днес бяха съпричастни към каузата и донесоха събраните от тях капачки. Заедно успяха да напълнят половината сърце. Това е показателно за гражданите на община Петрич, които доказват, че от малки до големи подкрепят кампанията и ги е грижа за недоносените бебета. За всички училищни групи, класове, фирми и институции през следващата седмица са подготвени грамоти!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини