Балкански младежки фестивал завладя Сандански

Admin 17 Ноември 2018 11:41 Региона 0
Балкански младежки фестивал завладя Сандански
Снимки: Община Сандански

23-ото издание на Балкански младежки фестивал "Младостта на Балканите" стартира вчера в град Сандански. Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица „Македония“ до Дома на културата. Там се изви балканско младежко хоро. С церемония по посрещане на доброволците и знамето продължи събитието.

„За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да покажете своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така. Успех на фестивала“, поздрави участниците кметът на общината - Кирил Котев.

Вечерта бе изпълнена с настроение и започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и артисти от Сърбия, Испания, Гърция, Румъния,  които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.

По време на фестивала, който ще е до 19 ноември, младите хора от България, балканските страни и Европа ще обменят информация, ще разширят контактите си в цялото разнообразие от интереси и проблеми, умения и възможности за изяви и сътрудничество. Те ще се забавляват, трудят и творят заедно, ще представят, покажат, разпространят и популяризират посланията си по атрактивен, разбираем и незабравим начин. През изминалите 22 години във фестивала са участвали над 12 700 младежи от 27 страни от цяла Европа.

Днес фестивалът продължава с изложба, работилници за рисуване с естествени материали и фестивална програма.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини