Валери Симеонов подаде оставка

Admin 16 Ноември 2018 19:44 България 0
Валери Симеонов подаде оставка
Снимка: БГ НЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов е депозирал оставка. В момента се провежда извънредно заседание на Министерски съвет. Предстои изявление в Министерския съвет.

Оставката на вицепремиера идва след няколко седмици протести, предизвикани от изказването на Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Преди минути Валери Симеонов обяви своите мотиви за решението си да подаде оставка:

Това е личнно решение. Причините са продължаващата медийна кампания, особено от последните два дена, която поставя акцент не само върху моята личност, а и върху народни представтили от НФСБ с частично публикуване на изказвания, извадени от контекста, вменявания на вина на мои съпартийци. Ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват и определени политически сили. Тази кампания удря върху рейтинга на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението. Това не мога да си го позволя. Става въпрос за управлението на България, което е изключително успешно и не мога да тежа като воденичен камък, създавайки условия за протести и атаки от опозицията и от извънапралемнатри партии. Не ми е детската мечта да бъда вицепремиер. Не ми е самоцел, от този пост не съм си и помислял, че въобще човек може да вади някакви облаги към настоящия момент. Затова най-правилната постъпка е да не създавам проблеми на правителството. Хайде сега да видим след моята оставка дали ще продължават тези протести и с какви претенции. Съзнавам, че не съм добре приет в медийното пространстово, аз не съм стандартен политик, аз съм човек, който смята, че трябва да се казва истината. Няма драма, аз правя това, което продиктува моята съвест. Моята оставка е лично решение, което не е продиктувано от натиск от страна на Бойко Борисов. Решението съм го взел още днеска следобед. 

Новината за оставката на Валери Симеонов бе посрещната с възгласи на одобрение от страна на протестиращите майки на деца с увреждания. Скандиранията "Оставка" са заменени с възгласи "Победа". Протестиращите, в знак на радост, играха хоро. 

 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини