Лекуват с модерни апарати пациенти с бъбречна недостатъчност в Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Отделението по хемодиализа в МБАЛ-Разлог е оборудвано с модерна апаратура, техниката е от най-висок клас. В това се увериха кметът на общината – Красимир Герчев, и заместникът му Венцислав Гърменов, които посетиха болничното заведение по повод 95-годишния му юбилей. Медицинските дейности в хемодиализата се изпълняват при изключително висок медицински стандарт. Преоборудвана е абсолютно цялата апаратура, което позволява възможно най-добро прилагане на съвременни лечебни практики за болните от хемодиализа. В момента 14 пациенти с бъбречна недостатъчност от региона ползват здравните услуги в отделението.  

През последните години община Разлог инвестира значителни средства в здравната инфраструктура - болницата е санирана, ремонтират се отделения. Тук се лекуват жители на четири общини – Разлог, Банско, Белица и Гърмен, където населението е близо 60 000 души. Здравна помощ търсят често наши и чужди туристи.

„За нас приоритет е осигуряването на средства за максимално добра работа и условия за лечение в МБАЛ-Разлог, но отделението по хемодиализа е, така да се каже, висш приоритет заради спецификата на болните и техните нужди. Ние сме се постарали през последните години да отделим всички необходими средства за осигуряване на най-добри условия за лечение. Помещенията за диализа са ремонтирани, отлично отоплени, което е изключително важно за пациентите”, сподели кметът Красимир Герчев.

Кулминацията на честванията на юбилея ще е на 30 ноември, през целия месец обаче се провеждат различни инициативи. Направени са дарения на рисунки за децата в детското отделение – „Деца рисуват за деца“, правят се безплатни медицински прегледи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини