Изчезна бившият македонски премиер Никола Груевски

Снимка: © Getty Images
Снимка: © Getty Images

Бившият македонски премиер Никола Груевски е изчезнал. Той трябваше да влезе в затвора, но се оказва, че е в неизвестност от петък следобед. 

По думите на съпругата му Боркица Груевска той не е в дома си в Скопие и мобилният му телефон е изключен. Междувременно десетки македонски журналисти чакаха пред затвора в македонската столица, за да заснемат влизането на Груевски.

Куриер на съда три пъти е посещавал жилището на бившия премиер, за да му връчи заповедта за задържане, но не го е намерил в дома му.

В неделя Наказателният съвет отхвърли последната жалба на защитата му и по тази причина той трябваше да започне да изтърпява присъдата си.

Като бивш държавен служител Груевски има право на охрана, осигурена от вътрешното министерство. Не е ясно дали тази охрана в момента е с него.

Последната му публична поява е отпреди четири дена. През изминалата нощ е проведено извънредно заседание на Изпълнителния комитет на партията на Груевски - ВМРО-ДПМНЕ.

Според тях бившият премиер е жертва на политическо преследване. Той получи две години ефективна присъда по така нареченото дело "Танк" за закупуването на служебния му автомобил Mercedes за 650 хил. евро.

По същото дело бившият вътрешен министър на Македония - Гордана Янкулоска, беше осъдена на шест години затвор.

Източник: webcafe.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини