Масов протест и днес затвори Е-79. Хората с ултиматум към кабинета

Снимки: ИлинденПрес
Снимки: ИлинденПрес

Стотици жители на Благоевград и региона излязоха днес на протест срещу социалното убийство на българския народ. Повече от три часа главен път Е-79 при полигона е затворен. Блокадата продължава и в момента. Както миналата неделя, така и сега множеството излезе на международния път, за да изрази своето недоволство от все по-трудния живот в България. Хората настояха да се преразгледа новия данък върху превозните средства, да се отмени проектонаредбата за увеличената застраховка "Гражданска отговорност" и настояха заплатите на висшите държавни чиновници и народните представители да се обвържат с минималната работна заплата. 

Организаторът на протеста - Александър Стамболийски, даде ултиматум на управляващите от една седмица, в която да се съобразят с исканията на хората, в противен случай ще се иска оставката на цялото правителство.

Той призна, че не вижда алтернатива сред нито една от политическите партии у нас, но намекна, че е е възможно да се създаде нов проект, който да обедини всички млади и недоволни българи.

"Правителството е в дупка, от която излизане няма", заяви Стамболийски. Според него е нужна лустрация на цялата политическа власт, на която единствената алтернатива могат да бъдат младите хора.

Днешният протест на благоевградчани бе много по-масов от предишния. В автошествието се включиха хора от целия регион - Белица, Гърмен, Гоце Делчев, Разлог, Дупница. Голяма рокерска група предвождаше автомобилната колона. 

Протести имаше и на пътя за Банско. Там жители на Разлог затвориха движението за десетина минути и по този начин се присъединиха към исканията на хората от Благоевград

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ДНЕШНИЯ ПРОТЕСТ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВЪВ ФОТО НОВИНИ 

ИЛИ ТУК: http://ilindenpres.bg/photo/50-vtora-blokada-na-e-79-stotici-vustanaha-sreshu-visokite-ceni/

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини