Община Струмяни печели от добив на мрамор

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Увеличават се фирмите, които добиват мрамор на територията на община Струмяни. Някои от дружествата имат дългогодишни концесии, стигат до годишна производителност от 10 000 кубика. В тях работят и доста местни хора, което пък помага за намаляването на безработицата..      

Все повече пари влизат в касата на община Струмяни от концесии на обекти, в които се добиват инертни материали и мрамор. Интересът на инвеститорите продължава. Причината е в строящата се автомагистрала „Струма” през Кресненското дефиле.

Има бум в добива на инертни материали в района – на пясък, чакъл и трошен камък. Отдават се все повече терени на концесия. От много време община Струмяни печели и от добива на мрамор, тъй като тук са най-големите залежи в страната ни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини