Община Струмяни трупа опит в Малта за опазване на антики

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Делегация от община Струмяни и представители на Сдружение „Юни Партнерс” взеха участие в четвъртата среща по проект “Solidarity 4 Heritage”, финансирана чрез програма „Европа за гражданите” на Европейския съюз, която се състоя в община Нашар, Република Малта. Участниците във форума дискутираха общи стратегии и мерки за подпомагане доброволческата дейност в партньорските общини. Партньори по проекта са община
Струмяни, България; Сдружение „Юни Партнерс”, България; община Агия, Гърция; община Ново Место, Словения, община Калтанисета, Италия и община Нашар, Република Малта.
Всеки партньор взе участие в заложените срещи и мероприятия и представи добра практика за включване на младежи и възрастни граждани от съответната община като доброволци в опазване на културното наследство.
Всички партньори се обединиха около идеята за изработване на общ меморандум и направиха своите предложения, които да бъдат включени в него. Целта е предоставянето му на Европейската комисия за популяризиране на съвместни доброволчески практики и обмен на доброволци, подпомагащи инициативи, свързани с опазване на местното културно наследство

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини