Представиха благоевградския фестивал „Франкофоли” на конгрес в Лил

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности  Христина Шопова представи Благоевград по време на годишния конгрес на Международната асоциация на кметовете франкофони.

Ежегодната конференция на организацията, в която община Благоевград бе приета през 2016 година, благодарение на успешно възстановения фестивал „Francofolies.Blagoevgrad“, се провежда в град Лил.   

Темата на срещата тази година е свързана с развитието на спорта и всички насоки, в които той може да окаже влияние. Сред основните акценти на форума са предимствата и рисковете при организирането на международни и световни събития. По време на форума Благоевград представи благоприятното влияние, което спортните събития оказват върху икономиката, туризма и най-вече върху стратегията за мотивация на гражданите към по-здравословен живот с помощта на спорта.

Главни модератори на панелите са Грегоар Жюно, президент на Световния съюз на Олимпийските градове, и главният секретар на организацията -  Мелани Дюпарк. Президент на Асоциацията е Ан Идалго, кмет на Париж.

Международната Асоциация на кметовете франкофони е основана  през 1979 г. Първоначалната идея е, чрез Асоциацията да бъдат обединени кметове, говорещи френски език. С течение на времето организацията започва да обединява кметове от различни страни, целящи да подобрят стандарта на живот в своите населени места. Всички членове в асоциацията споделят ценности, култура и общи възгледи за развитието на своите общини.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини