Дела в съда отлагат ремонта на улици в квартал „Струмско”

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Отчуждителни мероприятия бавят асфалтирането на улици в старата част на квартал „Струмско“ в Благоевград. Това заяви на днешната сесия на общинския съвет кметът д-р Атанас Камбитов в отговор на питане на общинската съветничка Гергана Муртова. Тя внесе искане за асфалтиране на улица „Влахина планина“, подкрепено с над 160 подписа.

 „Доста улици се асфалтираха в старата част на Струмско. Има още работа и изработени проекти. Ремонтните дейности се бавят заради съдебни спорове за цената на отчуждението на частните земи. Проведохме разговори с управителя на Областното пътно управление да се положи асфалтова фракция на онези улици, които не са асфалтирани. Това е временно решение до основния ремонт на пътните отсечки, но ще улесни достъпа на гражданите, особено през зимните месеци“, заяви кметът  д-р Атанас Камбитов.

Общинската съветничка Гергана Муртова благодари на кмета за всичко, което е направено до момента за благоустройството на улиците в квартала. Тя уточни, че преди първия мандат на д-р Атанас Камбитов 80% от улиците там тънели в кал, а сега те са асфалтирани. Има само още няколко улици, които след края на отчуждителните мероприятия ще бъдат ремонтирани.

Тя пое ангажимент да съдейства за разрешаване на споровете със собствениците на частни имоти, така че по-бързо да приключат и да започнат строително-монтажните дейности на проблемните улици.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини