Благоевградският омбудсман с доклад за обучението на важен форум

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Общественият посредник на община Благоевград и заместник-декан на Правно-исторически факултет при ЮЗУ „Н.Рилски“ – доц. Валентин Василев, участва в двудневна международна регионална конференция, организирана от Института по публична администрация на тема „Европейски ценности и обучението на публичната администрация“. Той беше единственият представител на университетската общност по „Публична администрация“ и участва по персонална покана от ръководството на Института.

Василев изнесе доклад на тема „Университетско обучение на студентите по "Публична администрация“ - добри практики“, като представи опита на ЮЗУ "Н.Рилски" и община Благоевград в изграждането на устойчиви и иновативни учебни програми, в които се съчетават практически научни изследвания, теоретични знания и нови управленски концепции. В доклада бяха представени добри практики при реализацията на научни изследвания с акцент върху непосредственото им приложение в работата на публичната администрация в области като мотивация и мотивационни стратегии; менторство и наставничество; работа с местните заинтересовани страни; ролята на обществените посредници в разработването на ефективни местни публични политики и други.

На срещата участваха представители на идентични на Института по публична администрация структури в Гърция, Румъния, Албания, Белгия и други, както и повече от 70 представители на административни структури на централната изпълнителна власт.

Института по публична администрация и неговия изпълнителен директор г-н Павел Иванов вече изпратиха и писмени благодарности на ръководствата на община Благоевград и ЮЗУ "Н.Рилски" за отличната съвместна работа и високото равнище на представените на форума идеи и резултати, показващи отличната координация в  работата между двете институции.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини