Започна надпреварата за „Кмет на годината 2018”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Надпреварата в тазгодишното издание на наградите  „Кмет на годината  2018“, организирана от Портала на българските общини Kmeta.bg, стартира днес. За пореден път  желаещите могат да дадат гласа за своя фаворит на http://www.kmetnagodinata.bg/. В подкрепа на кмета Камбитов може да се гласува в няколко категории в раздел „Голяма община“.  Изборът е свободен за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. За „Кмет на годината 2018“ може да гласува всяко лице и извън територията на Република България.

Д-р Атанас Камбитов спечели наградата „Кмет на годината“ през 2016 за голяма община, а през 2015 година получи приза „Кмет на месеца“, припомниха от общинския пресцентър. В конкурса „Кмет на годината 2018“ право на участие имат всички избрани и действащи кметове за мандат 2015-2019 г.

Сред тазгодишните призове са „Кмет на годината“ – награда за цялостна дейност на кмета през годината във всички сфери на работа на ръководената от него/нея местна администрация. Категориите в ,които ще бъдат отличени кметовете са: кмет на годината, кмет на гражданите, паркове и екотранспорт, туризъм, култура, фестивали и традиции, спорт и младежки политики, иновации в образованието, инвестиции и работни места, видеонаблюдение и сигурност, ин витро програми, smart City. Първият етап от надпреварата ще приключи 4 ноември 2018 г. Вторият етап започва на 5 ноември и приключва на 13 ноември.

Във всяка от 10-те категории се гласува за кмет на малка, средна и голяма община. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души, и голяма – с население над 50 000 души. Регламентът може да бъде прочетен на http://www.kmeta.bg. Официалната церемония по обявяването и награждаването на победителите в "Кмет на годината" 2018 ще бъде на 15 ноември.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини