Ало-измамник към жена от Струмско: Остави 4500 лв. под кофа за смет

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд телефонния измамник Георги Л. На 21.03.2018 г., в ж.к. „Струмско“ в Благоевград, обвиняемият Л., с цел имотна облага, умишлено улеснил извършители на измама за поддържат заблуждение у жена. Било й казано, че за провеждането на полицейска операция по залавянето на телефонни измамници е необходимо да остави парична сума под контейнер за смет, намиращ се срещу входа на 6 СОУ „Иван Вазов“ в града. По този начин пострадалата била убедена, че съдейства на полицията при задържането на група, изнудваща възрастни хора.

Пострадалата изпълнила инструкциите на измамниците, като сложила в плик 4500 лева и го оставила на посоченото от тях място.

Обвиняемият Г.Л. участвал в извършването на престъплението като отишъл до училището, взел плика с парите, след което напуснал местопрестъплението. През цялото време той поддържал мобилна връзка с един от съучастниците.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини