Община Струмяни представи успешен проект срещу наводнения

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Отчет на проекта „Защита на населението в общините Карбинци и Струмяни и предотвратяване на щетите от наводненията” дадоха днес в Народно читалище „Будител” в Струмяни представители на нашата и на македонската община.

Целта му бе предотвратяване и ограничаване на последствията от природни и причинени от човека бедствия с трансгранично измерение и въздействие, като стартира на днешната дата през 2016 година. Стойността му е 379 150,14 евро, а продължителността – 2 години. 

В рамките на проекта бяха изпълнени действия, имащи за цел възстановяване на нормалния социално-икономически живот на над 7977 души, посредством решение на проблемите с наводненията в Карбинци и Струмяни. Извършени са строително-монтажни работи в Карбинци и в Струмяни, направено е обучение на общински служители.

Основните резултати са свързани с превенция на наводненията в урбанизирана територия на Струмяни и Карбинци чрез корекция, изграждане на защитни стени и почистване на отсечка от 256 м от речното корито на река Козячка и на отсечка от река Шашка в участък от дере с дължина от 340 м и обща дължина от 682 м на подпорните стени. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини