Жители на Струмско: Живеем на улици без асфалт, осветление и тротоари

Снимка: Пиринско дело
Снимка: Пиринско дело

Жители на квартал "Струмско" направиха подписка, с която настояват от бюджета на община Благоевград да бъдат заделени средства за асфалтиране на две от улиците в района. Става въпрос за улиците "Заря" и "Питу Гули", които са с черна настилка, нямат осветление и тротоари. 

"Неприемливо е в 21 век в един от най-големите квартали на областния център да има такива улици", категорични са жителите.

Хората се оплакват, че от години чакат улиците да бъдат асфалтирани. Улиците са в окаяно състояние и са истинско изпитание за всички живеещи в района - детските колички на майките и автомобилите потъват в огромните дупки, няма осветление, а прахолякът застрашава здравето на млади и стари.

Предложението и подписката са изпратени да общината след  като кметът Атанас Камбитов обяви кампанията "Ти предложи. Кмете, направи!", в която жители на областния център могат да изпращат предложения за ремонти, облагородяване и изграждане на обекти, които ще бъдат заложени като дейности в бюджета догодина.

Хората от двете улици в квартал "Струмско" настояват да се предвидят необходиите средства от бюджета за реализиране на улиците през следващата година, не по-късно от 9 септември 2019 година.

Предложението на жителите е подкрепено и входирано в деловодството на Общината от общинските съветници на Партия на зелените в Благоевград с лидер Андон Тодоров.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини