Откриват нова детска площадка за празника на Петковден в Полена

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Симитлийското село Полена ще празнува храмовия празник на църквата си „Света Преподобна Петка” утре с нова придобивка. Официално ще бъде открита изградената детска площадка, която се намира до стадиона в населеното място. Навръх 14-ти октомври ще има още много празнични събития.

Денят ще започне с утринно богослужение в 09:00 часа в светата обител, където свещеници ще отслужат празнична света  литургия. Децата от Неделното училище към храма ще поздравят местните жители и гостите със свои изпълнения в 10,30 часа. Празничният водосвет ще бъде в 11:30 часа, а веднага след него е и освещаването на курбана за здраве.

Спортните прояви започват в ранния следобед. Най-атрактивни ще са народните борби. Братята шампиони по борба от село Полена - Иван и Милан Благоеви, и още много борци ще се съревновават за наградите. Футболната среща между „Ветрен”-Полена и „Спортист“-Струма ще се играе от 16,00 часа на стадиона в селото.

Програмата за празника ще продължи в 17,00 часа, когато децата от Детска градина „Радост“, ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий”-село Крупник, Мъжка фолклорна група „Изворите”, Балет „Дъга“, Спасимира Иванова, самодейци от село Железница, Клуб по художествена гимнастика „Малки грации“, Оркестър „Македонски ритми“, както и народната певица Румяна Попова, която е гост-изпълнител,ще повдигнат настроението на празнуващите и ще огласят селото с много музика и веселба.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини