Неврокопска епархия дава приз на танцов състав в Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Град Снадански е сцена на талантливи танцьори за четвърта поредна година. Танцовият фестивал „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява” се провежда днес в Летния театър. За първа година Неврокопска епархия в лицето на Неврокопския митрополит Серафим ще присъди и връчи награда на един от танцовите клубове, участващи в надпреварата.

Организаторите от Сдружение с нестопанска цел „Фолклорен Ансамбъл - Македонска хубост” посрещат 28 от най-добрите танцови формации на България. Събитието е символ на пленяващ ритъм, смайваща красота на нашенска народна носия и песен, като дава поредната сериозна заявка за значима културна проява на град Сандански

На емблематичната за фестивала церемония по връчването на наградите,  ще бъде показана иконата и разказана историята  на единствената българска светица, изографисана в родна носия – света Злата Мъгленска.

Телевизия „Родина” ще връчи почетна награда „Костадин Руйчев” на  своя фаворит, осигурявайки му безплатен видеоклип и многократно телевизионно излъчване. Тази година призовите места ще се излъчат в два конкурсни кръга.

Неповторимата красота на родното ни танцувално изкуство ще разкрият специалните гост-участници от Фолклорен Ансамбъл „Тракия”, а песните на Теди Еротеева и Карамфил Божиков ще зарадват зрителите на фестивала.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини