Санират сградите на полицията и пожарната в Благоевград

Снимка: Vesti.bg
Снимка: Vesti.bg

До началото на април Инвестиционната програма по Оперативна програма "Региони в растеж" на Община Благоевград ще бъде одобрена, обяви днес кметът Атанас Камбитов. Към нея са добавени сградите на сградите МВР и ПБЗН, които ще бъдат санирани със средства по тази програма. Освен това допълнително са включени и III ОУ и V СОУ, в сградите на които ще бъде направена вътрешна рехабилитация и ще бъде закупено необходимото оборудване. Предстои да бъде изграден физкултурен салон в НХГ, а настоящият такъв ще бъде превърнат в актова зала. В момента текат процедури в рамките на Инвестиционната програма на Общината. Стартират дейност по изкърпване и профилиране на уличната мрежа.

Кметът Камбитов допълни, че Община Благоевград има готовност с проект, който предвижда изграждане на Ритуална зала и зона с пейки в района на Новия гробищен парк в Благоевград. Градоначалникът има идея Общината да поеме и по-големите разходи по поддържане на гробовете, в случай че близките на покойника нямат тази възможност. При реализирането й гражданите ще участват със символична сума на месец.

Благоустрояването на зоопарка в Благоевград започва с конкретен проект. Престои да бъдат направени постъпки за благоустрояването на Розариума в града. Работи се и в посока Община Благоевград да стане собственик на ски-писта „Картала“. За тази цел кметът на Благоевград е провел среща с ръководството на Българо-американската кредитна банка.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини