Откриха новата учебна година на Центъра за деца в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград - Христина Шопова, официално откри новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата. Събитието вчера събра стотици ученици, преподаватели и родители. Шопова поздрави всички от свое и от името на кмета д-р Атанас Камбитов.

„Поставяме началото на една творческа година, в която тези прекрасни деца, бъдещето на Благоевград, отново ще ни карат да се гордеем. Благодаря на родителите, които водят децата си в Центъра и ги подкрепят. Община Благоевград се стреми да създава добри условия за децата“, каза в начало на приветствието си заместник-кметът Христина Шопова. Тя поздрави преподавателите в ЦЛТРБ за успешната работа и високите резултати.

„Благодаря Ви, че за краткото време от създаването на Центъра показахте, че най-важни са децата. Вие работите ежедневно със сърце и душа. С всяка година, децата, които посещават Центъра, са все повече – това показва, че вие се справяте добре.“, каза още Христина Шопова. Заместник-кметът съобщи новината, че скоро започва ремонтът на фоайето на Младежки дом, което ще се превърне в място за културни прояви.

Началото на празника бе поставено на площад „Народни будители“, където бяха презентирани всички школи, а възпитаниците на Центъра показаха всичко научено и усвоено до момента – те рисуваха, пяха, танцуваха, конструираха, решаваха задачи.

Миналата учебна година бяха открити две нови школи. Една от тях е  Школата по цигулка, с ръководител Стоил Богданов. „Приключенски клуб“ също стана част от семейството на Центъра. Тази учебна година най-новото попълнение е Школата по пиано. Преподавател е Милена Томанова, която вече посрещна първите си ученици.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини