Фестивалът „Шарена стомна” ще разтърси с танци Добринище

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Фестивал под надслов „Шарена стомна” ще се проведе тази събота в град Добринище. Празникът е посветен на танците, в събитието ще участват 24 танцови състава от България, Мвакедония, Гърция и Сърбия. Всички те ще разкрият красотата, чара и самобитността на своите песни, танци и носии. Точно по обяд в празничния ден, в 12,00 часа, ще се проведат няколко семинара, на които специалисти ще представят най-новите танци по нашите географски ширини и ще дискутират тяхното развитие и бъдеще.

Същинската част на фестивала стартира в 15,00 часа на сцената на централния площад „Независимост”. „Организираме за втора поредна година това събитие, тази година проявата е много по-мащабна, ще видим уменията на стотици професионални танцьори”, заяви кметът на Добринище – Китан Галчев.

Наплив на родни туристи в курорта се очаква в дните от петък до неделя. В момента легловата база, която е 3000 легла, е резервирана на над 80%. Гостите на населеното място могат да избират между разходки в красивата Пирин планина и СПА процедурите с лековитата минерална вода.

Няколко хотела и десетки къщи за гости предлагат места за туристите, а инвеститори не спират с интереса си към курорта. Всеки втори в града печели от туризма. Благодарение на този бранш младите хора остават тук, а не бягат в чужбина, твърди кметът Китан Галчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини