Потушиха пожара край село Дренково

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Локализиран е големият пожар край благоевградското село Дренково. Над 100 пожарникари и горски служители с бориха и тази сутрин с огнената стихия, докато успеят да я спрат. Огънят е обхванал близо 400 декара иглолистна гора, в по-голямата си част е бил низов, но на площ от 100 декара е имало и върхови запалвания.

„Снощи огъня гасиха над 40 наши служители, беше много трудно, тъй като имаше силен вятър. Тази сутрин над 100 са само хората от Югозападното държавно предприятие, имаме на място и 6 мобилни екипа. През цялата нощ на място бяха дежурни групи. Предстои да се направи оглед на по-късен етап, за да видим пораженията. Дано там, където пожарът е бил низов, няма фатални последици”, коментира тази сутрин инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП-Благоевград.

Той разкри, че огънят е тръгнал от запалени сухи треви в една от махалите на село Дренково. Категоричен е че става въпрос за допусната човешка небрежност при боравене с открит огън. Най-важното е, че няма пострадали хора, както и засегнати къщи и имоти, допълни Дамянов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини