Кметът на Банско представи добри практики пред колеги в Сандански

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Кметът на община Банско - Георги Икономов, участва в поредно заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район, което се проведе в Сандански.

Той разкри резултатите от въведените добри практики по изпълнявания от община Банско проект „Трансфер на иновации в здравеопазването”, възприети от румънския модел на здравеопазване.

„Представянето на нашия проект предизвика едновременно одобрение и дискусии. То повдигна една много по-важна тема - ефикасността на телефон 112 и възможностите за нейното подобряване. Изказани бяха позиции в различни посоки, но всички бяха единодушни, че не използваме в максимална степен доброволчеството, какъвто е опитът на Румъния и други европейски страни”, коментира Икономов.

Представителите на държавните административни органи дискутираха темата за почистването на речните корита извън урбанизираните територии и казуса с комплексното управление на язовирите. Друг актуален въпрос, който бе залегнал в дневния ред, бе системата за електронния обмен на документи и информационната сигурност в държавната администрация.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини