В Струмяни търсят работа на хора с увреждания

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Община Струмяни кани представители на бизнеса на „Възможности за заетост“ по проект „Активен живот”, който се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г. Изпълнява се от общината, в партньорство с Фондация „Институт за социални услуги в общността“.
Целта на срещата е представяне на информация за възможностите на хората с увреждания и ползите и начините за тяхното пълноценно включване в трудова дейност. Ще се предоставят условия и възможности за включване на хора с увреждания в трудова заетост, свободни работни места, изисквания за тях, обучения, стажове и други форми за получаване и повишаване на професионални компетенции.

„Активен живот” е проект в подкрепа на социалната интеграция на хора в риск, включително с увреждания и на членове на техните семейства, живеещи на територията на общината. Подкрепата се осъществява чрез разкриване и дейност на нова социална услуга – „Център за социална рехабилитация и интеграция” (ЦСРИ), с капацитет 15 места.
Срещата ще се проведе утре от 14:30 часа в залата на Народно читалище „Будител“ в Струмяни. В нея ще участват работодатели, представители на целевата група и на ангажираните институции.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини