Поредно голямо признание за ЮЗДП

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Югозападното държавно предприятие получи сертификат за съответствие с международния стандарт за качество ISO 9001:2015 с обхват: „Устойчиво управление на горските територии и дивеча и предлагане на свързани с това стоки и услуги, регламентирани в закона”. Това стана възможно след едногодишна усилена работа на ръководството и всички служители по внедряване на система за управление на качеството, съобразена с изискванията на стандарта.

При проведените през месец юли сертификационни одити първоначално бяха обходени 6 държавни горски и ловни стопанства в обхвата на ЮЗДП, а на втори етап бяха посетени още 9 териториални поделения. Одитът обхвана и двата офиса на Централно управление в Благоевград и София. Констатацията на одиторите е, че управлението и организацията на работа в ЮЗДП и всички 41 териториални поделения  в обхвата му покриват международните изисквания за качество.

„Сертификатът е важна част от стремежа ни да ставаме все по-добри. Стопанисваме изключително богат природен ресурс и имаме отговорност пред обществото да прилагаме добри практики за управление на процесите в предприятието, включително поддържане на стабилна и устойчива гора”, коментира директорът на ЮЗДП - инж. Дамян Дамянов.

Документът е издаден от акредитирания орган СИ АЙ България, който е ексклузивен представител на SOCOTEC Certification United Kingdom. Срокът на валидност е 3 години, след което предстои ресертификационен одит. При сертификационните одити през следващите години, на ротационен принцип ще бъдат проверени нови ТП ДГС/ДЛС в обхвата на ЮЗДП, които не са посетени в предходните периоди. Идеята е през трите години на действие на сертификата да бъдат одитирани всички стопанства за спазване изискванията на ISO 9001:2015.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини