В АУБ ще учат над 290 нови студенти от 29 държави

Снимка: АУБ
Снимка: АУБ

Тази година Американският университет в България приветства над 290 студенти от 29 държави, като отбелязва ръст от 30% в сравнение с предходната година. Седмицата на ориентация за тях започва във вторник, 28 август, а президентът на АУБ - д-р Стивън Съливан, ще приветства студентите и техните родители на прием в кампус „Скаптопара“ от 18 ч. 

Близо 100% от новоприетите студенти са получили стипендии или финансова подкрепа от университета, като пълните стипендианти тази година са 30. Това е отражение на високите академични резултати, които са постигнали младите хора, тъй като този фактор, заедно с материалното състояние на семейството, оказват най-сериозно влияние при определянето на финансовата подкрепа.

Измежду изявените студенти изпъкват млади хора с доказан талант в различни области. Сред българските студенти има девойка в Топ 10 по успех на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за 2016 г.; многократни призьори в конкурси по музика и литература; открояват се младежи с награди от конкурси по ораторско майсторство. Сред чуждестранните има медалисти от олимпиади по литература; двукратни шампиони по баскетбол; доброволец от Корпуса на мира.

По време на Седмицата на ориентация (28 август-4 септември 2018 г.) новоприетите студенти получават шанс да се опознаят, като университетът е подготвил за тях динамична програма от събития: спортна вечер, караоке, доброволческа дейност, вечер на талантите, информационна сесия на Кариерния център и др. От над 290-те студенти, които пристигат в началото на седмицата и ще започнат своето обучение в АУБ, 39 са по програми за обмен.

„Запознанството“ им включва и представяне на административните офиси на университета, библиотеката „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали. На свой ред колеги от по-горните курсове ще покажат на „зайците“ най-интересните места в Благоевград. По всичко личи, че Седмицата на ориентация в АУБ ще устрои среща на интересни и надарени личности за общия им път в знанието.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини