Трио „Булгарина” спечели и двата конкурса на „Пирин фолк”

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Прецедент на 26-ото издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин фолк”. За първи път един изпълнител спечели първата награда и в двата конкурса. Талантливият носител на големите отличия е Трио «Булгарина». Трите момичета впечатлиха фестивалното жури с авторската си песен «Три сестри», както и с изпълнение на живо на «Над Пирина юнак лежи».

С това прецедентите не свършват. Втората награда на журито също отива при един изпълнител. Това е чаровната Цветелина Веселинова, която изпълни авторската «Сърце на место» и народната «Едно мало дете». Втора награда в Конкурса за изпълнителско изкуство се присъжда и на Стиляна Алексиева за изпълнение на песента «Не заспа ли, Яне». Трета награда при авторските композиции е за песента «Песен за любов» в изпълнение на Светлин Миланов и Евелина Александрова, а при изпълнителското майсторство отиде при Илияна Катеринкина с песента «Моме дяволита». Журналистическото жури също бе единодушно в преценката си. Симпатиите на членовете му отидоха еднолично при Цветелина Веселинова и за двата конкурса. Младата дама очарова и зрителите в Летния театър, като грабна тяхната награда за вокалното си майсторство и с това си тръгна от фестивала с цели 5 приза.
Другите фаворити на публиката в Летния театър са  Светлин Миланов и Евелина Александрова. И телевизионните зрители избраха своите любимци: Бойка Дангова и Денислав Нанков събраха най-много гласове при авторските песни, а Радостина Николова оглави изпълнителското изкуство. Със специалната награда на слушателите на радио Благоевград бе отличена песента „Горо ле, горо“ в изпълнение на дуета Бойка Дангова и Денислав Нанков. Наградата на кмета на община Сандански – Кирил Котев, отиде при Галя Асенова за песента й „Пирине, запей“.

Специален гост беше Вили Рай, която изпълни песни от  новия си музикален албум. Румяна Попова бе подготвила уникално шоу с участието на световноизвестния „Марко Маркович брас бенд“, които обраха бурните овации на публиката в препълнения Летен театър. С минута мълчание бе почетена паметта на загиналите в катастрофата край Своге. Организаторите на „Пирин фолк“ Сандански изказват съболезнования
на близките им.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини