Община Кресна помогна за почистването на гроба на герой

Снимка: Община Кресна
Снимка: Община Кресна

В началото на октомври община Кресна ще чества 140-годишнината от Кресненско-Разложкото въстание. Местните жители и управата на кметството тачат паметта на героите и според своите скромни възможности полагат усилия никой и нищо да не бъде забравено.

Община Кресна, в партньорство с кметството на село Долна Гращица (Кюстендилско), осигури финансирането на почистването и освежаването на надгробието на Началник щаба на въстанието - Димитър Попгеоргиев-Беровски. От община Кресна благодарят на Елена Васева - правнучка на войводата, и на Екатерина Николова - кмет на село Долна Гращица, за оказаното

Годината е 1907 г. В своята къща в село Долна Гращица, Кюстендилско, след кратко боледуване си отива от този свят на 67 години един човек, за който се пеят песни и се разказват легенди. Признателна Кресна не е забравила своя пръв герой и в четвъртък му отдаде заслужена почит, като осигури необходимото, за да върне достойнството на гроба му.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини