Общинската топлинна централа в Банско заработи с водосвет

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

С тържествен водосвет започна работа новият екип на топлинната централа на дървесен чипс в Банско. След продължителни разговори с банката-кредитор на съоръжението, по предложение на кмета Георги Икономов, общинският съвет взе решение централата да премине в управление от общинско дружество за срок от една година. 

„Бъдещето на топлоцентралата беше поставено под въпрос предвид натрупаните загуби от фирмите-оператори на съоръжението. За да обезпечим нормалното протичане на предстоящия отоплителен сезон, при положение че голяма част от абонатите са общински сгради, се наложи да предприемем тези стъпки”, припомни Икономов.

По време на церемонията той сподели основните приоритети, които е определил за изпълнение от ръководството на централата – нормално протичане на отоплителния сезон, оптимизиране на работата с цел намаляване на загубите и присъединяване на нови абонати.

„Ще намалим таксата за присъединяване, за да направим услугата по-конкурентна. В края на сезона ще анализираме разчетите, за да решим накъде ще се насочим в дългосрочен план по отношение на топлоснабдяването на Банско”, каза още Икономов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини