Сандански почете генерал Тодоров с цветя и изложба

Admin 10 Август 2018 14:19 Региона 0
Сандански почете генерал Тодоров с цветя и изложба
Снимки: Община Сандански

Община Сандански тържествено отбеляза днес 160 години от рождението на легендарния пълководец – генерал Георги Тодоров.

Пред паметника на пълководеца в градския парк „Свети Врач“ кметът на общината - Кирил Котев, припомни направеното от генерала за населеното място и региона. „Много са примерите, които оставя зад себе си генерал Тодоров. Той монтира мраморната чешма под чинара, изгражда  парк „Свети Врач“, възстановява паметника на свети Георги Победоносец и чешмата в с. Левуново. Има още много какво да научим, но важно е да опазваме сътвореното от него“, сподели градоначалникът.

В ритуала по поднасяне на венци и цветя участва и зам.-министърът на икономиката -Александър Манолев. „Генерал Тодоров  остава в съзнанието ни не само със своите победи над врага, но и с това, което е създал. Важно е да си дадем сметка, че нещата, които той е започнал и до днес формират облика на нашия град”, каза Манолев. Представители на институции, на партии, граждани и ученици сщо почетоха паметта на легендарния пълководец.

На площад „Алианс“ бе организирана изложба на открито - “Да градиш по време на война – генерал Георги Тодоров и Втора българска армия в Свети Врач“, която може да бъде разгледана от всички  жители и гости на град Сандански.

Организатори на събитието са община Сандански, Археологическият музей и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва в града.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини