Сандански почете генерал Тодоров с цветя и изложба

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Община Сандански тържествено отбеляза днес 160 години от рождението на легендарния пълководец – генерал Георги Тодоров.

Пред паметника на пълководеца в градския парк „Свети Врач“ кметът на общината - Кирил Котев, припомни направеното от генерала за населеното място и региона. „Много са примерите, които оставя зад себе си генерал Тодоров. Той монтира мраморната чешма под чинара, изгражда  парк „Свети Врач“, възстановява паметника на свети Георги Победоносец и чешмата в с. Левуново. Има още много какво да научим, но важно е да опазваме сътвореното от него“, сподели градоначалникът.

В ритуала по поднасяне на венци и цветя участва и зам.-министърът на икономиката -Александър Манолев. „Генерал Тодоров  остава в съзнанието ни не само със своите победи над врага, но и с това, което е създал. Важно е да си дадем сметка, че нещата, които той е започнал и до днес формират облика на нашия град”, каза Манолев. Представители на институции, на партии, граждани и ученици сщо почетоха паметта на легендарния пълководец.

На площад „Алианс“ бе организирана изложба на открито - “Да градиш по време на война – генерал Георги Тодоров и Втора българска армия в Свети Врач“, която може да бъде разгледана от всички  жители и гости на град Сандански.

Организатори на събитието са община Сандански, Археологическият музей и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва в града.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини