Децата на футболния гранд „Бенфика” играят за Купите на Благоевград

Admin 09 Август 2018 13:34 Региона 0
Децата на футболния гранд Бенфика” играят за Купите на Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Международният турнир по футбол за деца в Благоевград разширява с всяка година географията на участниците. За шестото издание на надпреварата пристигат и малките таланти на португалския гранд „Бенфика”-Лисабон. Осем отбора от България, Сърбия, Кипър, Хърватия и Португалия ще премерят силите си на терените в областния център на Пиринско.

Ще участват деца, родени 2004 година, които ще покажат най-доброто, за да спечелят „Купите на Община Благоевград“.  Жребий определи и кои отбори излизат един срещу друг на терена. Това стана в присъствието на заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности - Христина Шопова, и на директора на Детско-юношеската школа на ОФК "Пирин"-Благоевград - Васил Петров.

“Тази година турнирът по футбол за деца, родени през 2004г., ще се проведе от 27 август до 2 септември. Много се радвам, че ФК "Бенфика"-Лисабон успя да включи нашия турнир в програмата си. Това е една от най-добрите детски школи, заедно с тази на ФК "Динамо"-Загреб.“, каза зам.-кметът Христина Шопова и пожела много успехи на всички участници в турнира, както и след време това да е поколението, което ще изведе националния отбор на България на Световно първенство.

Жребият бе изтеглен от младите надежди на ОФК "Пирин". В „А“ група ще играят ПФК „Славия“ , ФК „Апоел“-Никозия, „Цървена звезда“-Белград и ФК „Динамо Загреб“. В „Б“ група ще бъдат отборите на ПФК „ЦСКА“-София, домакините от ОФК „Пирин“, ФК „Войводина“-Нови Сад и „Бенфика“-Лисабон.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини