Световни джаз изпълнители напълниха Банско с гости

Admin 08 Август 2018 14:05 Региона 0
Световни джаз изпълнители напълниха Банско с гости
Снимки: Община Банско

Горещи музикални вечери с най-добрата джаз музика радват жители и гости на Банско. На сцената на едно от най-значимите културни събития на Балканите, рамо до рамо с най-добрите български изпълнители, се изявяват джаз групи от цял свят. Феноменът в родната музика - Петя Буюклиева, и българският Франк Синатра – Васил Петров, вече зарадваха публиката с изпълненията си. Durty Purchase, Асид Фолк Файв и Indigo Kids, са другите родни попълнения в програмата на форума.

Почитателите на джаза чуха за пръв път у нас Биг бенд „Нишвил" с диригент Владан Караджов от Сърбия. Музикантите пристигат от Ниш, а оркестърът носи името на известния фестивал, който всяко лято събира елитни джаз изпълнители от цял свят. Те веднага завладяха сърцата на публиката със своето невероятно присъствие на сцената под звездите. Прекрасните вокалисти на бенда допринесоха за настроението на любителите на джаза.

Сред участниците са и атрактивните изпълнители от Jive Aces от Великобритания, NATO Jazz Combo от Белгия, Камелия Тодорова и Станислав Арабаджиев от България,  известните Gipsy Kings by Paco Baliardo и други.

Последната съботна вечер е отредена на австрийския бенд Джук Джойнт Роялс, американците Омар Хаким и Рейчъл Z и младата фурия, в чиито вени тече музика – Рут Колева. Обявената за най-влиятелната българска певица в социалните мрежи идва със своя бенд, с който осъществява турне в Азия и Европа.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини