Благоевград праща младежи от социални заведения на отдих в Сандански

Admin 08 Август 2018 11:23 Региона 0
Благоевград праща младежи от социални заведения на отдих в Сандански
Снимка: Община Благоевград

Деца и младежи от социалните заведения в Благоевград ще заминат на летен отдих в Сандански. Екскурзията се реализира благодарение на спечелен проект, финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. По време на престоя си там потребителите ще участват в курсове по приложно и изобразително изкуство. Заниманията ще бъдат водени от трудотерапевти и други специалисти.

Предвидени са най-малко по три занимания за всеки курс, като дейностите са насочени към развиване на зрителна памет, наблюдателност, концентрация, въображение, развиване на умения за контакт с нови хора и др. Целта е да бъде осигурена пълноценна почивка, участие в познавателно-занимателни дейности и себеизява.

В края на петдневния летен отдих всички ще получат грамоти, а постигналите най-добри резултати – и награди. В проекта са включени потребители от Центровете за настаняване от семеен тип, Защитените жилище и Преходно жилище. Те ще бъдат придружени от служители, които полагат грижи за тяхното здраве и социализация.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини