Направиха първа копка на спортната зала в Сандански

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Старт на строежа на дългоочакваната многофункционална спортна зала в Сандански бе даден днес в двора на бившата казарма. Тържествен водосвет за здраве и просперитет отслужи Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Зам.-министърът на икономиката - Александър Манолев, кметът на общината – Кирил Котев, и председателят на общинския съвет - Георги Георгиев, направиха символична първа копка на обекта. Те пожелаха успешна реализация на проекта и изказаха своята благодарност към правителството.

Стойността на инвестицията е 2 760 000 лева с ДДС, от които 2 300 000 лева, подсигурени от държавния бюджет, и 460 000 лева – от общинския бюджет.
Конструкцията на спортното съоръжение ще бъде стандартна и компактна, с цел 100% експлоатация. Залата ще бъде подходяща за практикуване на различни видове спорт, както и за провеждане на културни събития.

Трибуните ще бъдат с 500 седящи места. Сградата ще отговаря на всички европейски стандарти, включително достъп за лица в неравностойно положение. В зоната на спортното съоръжение ще бъде изграден паркинг за автомобили и автобуси.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини