Училището в Долно Дряново ще строи физкултурен салон с европейски пари

Снимка: ОУ
Снимка: ОУ "Христо Ботев", Долно Дряново

Ръководството на Обединено училище „Христо Ботев” в гърменското село Долно Дряново иска да построи физкултурен салон в двора на учебното заведение. Докладната на директора Гюлка Арнаудова за изграждането на спортното съоръжение ще бъде разгледана на сесията на общинския съвет в Гърмен на 1 август. „Вярваме, че съветниците ще дадат зелена светлина на това наше намерение. Още преди 30 години, при строежа на училището, е предвидено място за физкултурен салон. При положително решение на местния парламент ще сме готови с проекта до два месеца”, коментира учителят Рахим Арнаудов.

ОБУ „Христо Ботев” ще кандидатства за европейско финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Предвижда се салонът за физкултура да е на един етаж върху площ от над 500 квадратни метра. В учебното заведение се обучават 180 ученици до десети клас и затова необходимостта от подобно съоръжение е голяма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини