Ембака влиза в затвора, съдът измени мярката му за неотклонение

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът измени мярката за неотклонение от „подписка“ в „задържане под стража“ спрямо подсъдимия за умишлено убийство Емил Първанов-Ембака.

Софийски апелативен съд уважи протеста на обвинението в Благоевград в частта, касаеща мярка за неотклонение спрямо подсъдимия Е. Първанов.

На 29.06.2018 г. състав на Благоевградския окръжен съд го призна за виновен за извършено умишлено убийство, като му наложи наказание от 12 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Той бе оправдан по повдигнатото му обвинение, че убийството е било извършено по хулигански подбуди. Въпреки постановената осъдителна присъда мярката за неотклонение на подсъдимия Първанов е останала „подписка“, като съдът прецени, че не е налице реална опасност той да се укрие.

Окръжна прокуратура – Благоевград протестира, както наложеното на подсъдимия наказание от първоинстанционния съд, което счита за несправедливо, така и мярката му неотклонение с искане тя да бъде изменена .

С определение на Софийски апелативен съд протестът на Окръжна прокуратура – Благоевград бе уважен, като мярката за неотклонение на подсъдимия Емил Първанов е изменена в „задържане под стража“.

Престъпното деяние е извършено от него около 13:30 ч. на 26.06.2015 г., на новостроящ се обект „магистрала Струма“, ЛОТ-4, в близост до с. Левуново, община Сандански. Чрез нанасяне на удар с камък по главата, подсъдимият умишлено умъртвил 47-годишния Николай Чивиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини