Състезания за планинари за празника на хижа „Яворов”

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Любители на планината от Разлог, страната и чужбина ще се съберат в Пирин планина, за да отбележат заедно празника на хижа „Яворов“. Тържеството по повод 85-годишния юбилей ще е на 11 август. В празничния ден Туристическо дружество „Пирин“-Разлог организира надпревара за бързо пешеходно изкачване на хижата, както и катерене с велосипеди. Стартът на надпреварата ще бъде в местността Бетоловото, а финалът е пред сградата на старата хижа, построена през далечната 1933 година. Състезателите ще бъдат разделени в две възрастови групи – до 30 и над 30 години, групите ще са разделени на мъже и жени. На победителите ще бъдат връчени парични награди. Пешеходното изкачване започва в 10,30 чса, а колоездачното – в 10,45 часа. Официалното откриване на празника е насрочено за 13,00 часа, а половин час по-късно ще е церемонията по награждаването. Музикалната програма и народното веселие започват в 14,00 часа.    

Организатори на празника са община Разлог и ТД "Пирин", които са се погрижили за доброто настроение на всички. На сцената ще се качат талантите на Фолклорен ансамбъл „Разложки мераци“ и на Клуб „Планинарка“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини