Деца от Струмяни върнаха изгубен портфейл с пари и документи

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

Деца от Струмяни намериха портфейл с документи и пари и го върнаха на собственичката му.

Вчера 11-годишните Георги Красимиров Стоилов, Виктор Димитров Димов и Христо Красимиров Христов, както и 13-годишният Велизар Николаев Руйков се разхождали в Струмяни. В центъра, близо до сградата на кметството, те забелязали портмоне с документи и пари.

Момчетата веднага информирали и предали на секретаря на общината - Иван Секулов, намерения портфейл с желание собственикът да бъде намерен. Няколко часа по-късно жената, чийто портфейл децата намерили, пристигнала разтревожена в кметството.

Там документите и парите й били върнати. За добрия и достоен жест, щастливата собственичка на портфейла почерпила малките герои с лакомства.

Своите благодарности към децата изказа и Общинска администрация-Струмяни, като им пожела да бъдат живи и здрави, да следват мечтите си и да продължават да бъдат все така достойни и почтени хора.

Кметът на община Струмяни Емил Илиев покани децата в началото на следващата седмица в сградата на Общинска администрация, където ще им връчи почетни грамоти и подаръци, награда за благородството, което са показали и за добрия пример.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини