Младежи развиват таланта си в академия за изкуство в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей" за пореден път събира в Разлог талантливи деца и младежи, както и именити музикални величия и хора, доказали се в сферата на културата. Стотици участници ще има на тазгодишното издание, което ще се проведе от 6 до 20 август в Разлог. Целта на събитието е да подпомага млади таланти по пътя на творческото им израстване и да даде възможност на децата и младежите от общината да открият и развият своите дарби и любов към изкуството.

По време на академията ще се организират и провеждат майсторски класове по музика, литература, фолклор, изобразително изкуство, театър и танци. Академията за изкуство обединява талантливи деца и младежи, както и преподавали с доказан опит и признание в своята сфера.

Един от най-обичаните български гласове, солистката на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове" - Бинка Добрева, ще води майсторски клас по народно пеене. Певицата и актриса от Босна и Херцеговина - Наташа Миркович, която живее във Виена, ще е в Разлог, за да води майсторки клас по универсално пеене. Музикантът от „Ку-ку бенд" - Цветан Недялков, ще води клас по поп-джаз китара и ансамбли.

Ще се проведат и майсторски класове по театър и пантонима, за цигулка, гайда, гъдулка, цугтромбон и кларинет, оперно пеене, литература. За две седмици Разлог ще е център на изкуството, а младите изпълнители ще получат ценни уроци за развитието на своя талант от едни от най-добрите преподаватели.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини