Кметове учредиха Туристически район Рила-Пирин

Кметове учредиха Туристически район Рила-Пирин
Снимка: Община Благоевград

Учредително събрание на  Организацията за управление на Туристически район Рила-Пирин се проведе днес в областната управа в Благоевград. Той е един от деветте национални района. Целта е обединяване на усилията и сътрудничеството между общините и неправителствените туристически асоциации в посока формиране на общ регионален туристически продукт и съответно реализиране на обща маркетингова и рекламна стратегия. 

На събранието взеха участие представители на общините Благоевград, Банско, Белица, Гърмен, Гоце Делчев, Дупница, Кресна, Костенец, Петрич, Разлог, Сандански, Сапарева баня, Сатовча, Хаджидимово и Якоруда, както и на сдруженията „Долината на Места” и „Съюз на туристическия бизнес – Банско”.

За председател те единодушно избраха кмета на община Банско - Георги Икономов. В Управителния съвет бяха избрани още представители на Сдружение „Долината на Места“ и общините Благоевград, Сапарева баня и Дупница. В контролния съвет към новата туристическа организация бяха избрани представителите на Министерството на туризма, община Гоце Делчев и Съюза на туристическия бизнес-Банско.

500 лева членски внос ще плащат общините, които имат приходи от туристически данък до 100 000 лева 1000 лева ще е вноската за общини с приходи от туристически данък над 100 000 лева; а за сдруженията сумата е 250 лева.

Съгласно законовите изисквания седалището ще бъде в областния град Благоевград, а първоначално финансиране на тези регионални туристически организации ще бъде подсигурено от ресорното министерство. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини